Voordelen van een serum

Een geconcentreerde vloeistof.
Serum is anders dan een dagcrème. Zo is een serum een echte vloeistof en is het qua ingrediënten een stuk geconcentreerder dan een crème. Dat maakt serum meteen een stuk effectiever in gebruik!
Serum is zuinig in gebruik
Doordat een serum zo geconcentreerd is heb je per keer heel weinig product nodig. Reken er maar op dat jouw flesje van 30 ml ongeveer een half jaar mee gaat!
Serum lijkt prijzig – maar is dat het ook?
Als je normaal gesproken niet veel geld uitgeeft aan je huidverzorging kun je nogal schrikken als je met je serum qua prijs. Een serum is namelijk een stuk duurder dan het gemiddelde product, mede door de werkzame stoffen. Kijk dus niet raar op als je rond de €35,- moet neerleggen voor jouw serum, want dit is nog een schrijntje. Maar goed, daar staat tegenover dat je er een mooie huid voor terugkrijgt.

Voordelen

De voordelen van serums verschillen om die reden, maar wat het in ieder geval doet is de huid hydrateren, soepel houden en talgproductie onder controle houden. Ook bevat (bijna) iedere serum een anti-aging ingrediënten. Verder ziet je huid er ‘s ochtends altijd stralend uit waar je normaal gesproken met geen crème tegenop kunt smeren. Tot slot helpen sommige serums om de onzuivere huid op te knappen en littekens te vervagen.
Wanneer aan te brengen
Reinig je gezicht goed zodat de serum goed wordt opgenomen. Het liefst doe je dit nadat je een tonic hebt gebruikt.
Serum breng je ‘s ochtends en/of ‘s avonds aan
Sommige serums zijn op beide momenten te gebruik en daarom is het goed om te weten of jouw serum geschikt is voor dag, nacht of allebei.
Serum breng je voor je dag- of nachtcrème aan
Zoals hierboven al is beschreven breng je serum dus op een schoon gezicht aan. Wacht het liefst een paar minuten zodat het goed kan intrekken voordat je met je crème aan de slag gaat. Een serum is geen vervanger voor je dagcrème.
Resultaat
In tegenstelling tot veel andere producten geeft serum snel resultaat. Belooft jouw serum een onzuivere huid op te knappen? Dan zie je waarschijnlijk na een week je huid al verbeteren en zie je na een maand een aanzienlijk verschil. Wederom komt dit door de werkzame stoffen in het serum. Hoe hoger de dosis, hoe effectiever het product.